Денят на народните будители, който честваме на 1 ноември, вдъхнови учениците от трите 6-и класа на 95. СУ „Проф. Иван Шишманов“ в София да представят своите проекти, посветени на празника.

В часовете по български език и литература заедно със своята учителка Люсиена Величкова даваха предложения и обсъждаха идеите си. Хем да са в канона на традицията, хем да са оригинални и непознати.

С тази своеобразна изложба, която ще бъде разположена във фоайето на школото, те напомниха, че на този ден е хубаво да почетем Паисий Хилендарски, Васил Левски и Христо Ботев, Добри Чинтулов и братя Миладинови. Всеки даде от себе си най-доброто – едни рисуваха, други писаха биографии, а трети направиха графичния дизайн. Момчетата и  момичетата от едната паралелка направиха свитък с буквите на глаголица, както са я създали Кирил и Методий. Най-забавно беше да си напишат имената на глаголица.

Други ентусиасти пък разгърнаха таланта си на фона на националния трикольор. Така всички заедно се учат да работят в екип и да се подкрепят в класа.

Продължавайте, скъпи шестокласници! Напред и нагоре!