Четвъртък беше празничен ден за 95.СУ. На 11 май училището почете своя патрон професор Иван Шишманов, а в тържествата в двора и сградата се включиха всички ученици и учители.

Празникът започна в 9 часа с посрещане на училищното знаме и издигане на българския национален флаг.

С музикални поздрави и стихотворения се включиха учениците от начален етап на г-жа Минчева и г-жа Димитрова, а със своето изпълнение се отличи и фолклорен ансамбъл Рила.

Петър, Ивайла, и Катрин от 7А, Марио, Дарина и Ася от 7Б, Михаил и Стилян от 7В изпълниха стихотворението „Българският език“ на Иван Вазов.

Учителят по английски език Николай Жечков разчувства всички с песента „Облаче ле бяло“. Музикален поздрав имаше и от вокална формация усмивки с ръководител Живка Атанасова.

Кристиян и Магдалена от 6А клас изпълниха стихотворението на Иван Йончев „Един завет“, което е вдъхновение за безсмъртния български марш.

Директорът на 95. СУ „Проф. Иван Шишманов“ г-жа Рецкова поздрави всички с думите:

„Празник е тогава, когато го носим в душите си. Празник не означава неучебен или неработен ден. Празник означава да тръпнеш когато изнасят училищното знаме. Да се вълнуваш когато за пореден път в чест на твоето училище издигат националното знаме. Носете празника в душите си!

Преди да се премести в актовата зала, тържеството в двора на училището завърши с хоро, в което се включиха всички учители и ученици.

Празничното настроение, по повод Патронния празник на училището, продължи в Актовата зала. Ученици от 5. клас представиха пиесата „Пролетна градина“ и ни напомниха колко са важни прошката и обичта.

Театрална формация „Музи-9“ с пиесата „Щур свят“ ни пренесоха в един засукан и заплетен свят, в който всеки дърпа конците и едва ли знае дали се отплита, или заплита още повече. Ръководител на двете постановки беше г-жа Борислава Бонева.